top of page
Ieškoti

Įamžinkime Lietuvos savanorių atminimą!

Kviečiame susivienyti bendram tikslui knygoje įamžinti Lietuvos savanorių, partizanų atminimą. Penkerius metus kraštotirininkas Algimantas Stalilionis rinko medžiagą apie Pušaloto valsčiaus savanorius bei parašė knygą. Tikime, kad bendrų pastangų dėka galime šią knygą išleisti ir taip amžiams užrašyti laisvės gynėjų gyvenimo istorijas.


Knygos tikslas įamžinti atminimą kovotojų, sunkiausią akimirką stojusių ginti laisvės ir Tėvynės. Tai pasakojimas apie 1918 - 1920 metų Lietuvos savanorius, partizanus gimusius, gyvenusius Pušaloto valsčiuje. Daugelio savanorių vardus tariame pirmą kartą. Apie jų dalyvavimą kovose už nepriklausomą Lietuvos valstybę dažnai nežinojo net jų anūkai. Sovietmečiu pasakoti apie tai vaikams, anūkams buvo pavojinga. Nuotraukos, dokumentai, apdovanojimai buvo slepiami, ar net naikinami. Tai galėjo tapti persekiojimo priežastimi.


Knygos redagavimas, maketavimas, išleidimas kainuoja 6000 eur.

Knygą sudaryta iš puslapių, kurių bus 400.

Vieno puslapio išleidimo kaina 15 eur.

Tapkite istorijos dalimi, nes kiekvienas žmogus prisidėjęs prie šios knygos išleidimo bus kartu įamžintas pirmuose knygos puslapiuose, kuriuose atsispindės finansuotų puslapių skaičius ir Jūsų nurodytas tekstas.


Informaciją kaip rezervuoti puslapius atlikti paramą rasite atsidarę nurodytą nuorodą

👉 t.ly/8OZe 👈



bottom of page