top of page
Ieškoti

Kalėdų stebuklas su BNI|Nevėžis

Kalėdų senelio tralas padėjo vaikams patikėti Kalėdiniu stebuklu.


Šiais metais dėl esančios pandemijos, keičiasi šventimo tradicijos. Įvairiausi koncertai bei dar daugelis kitų gražių ir šiltų renginių neįvyks, tačiau išradingi žmonės randa būdų, kaip laikantis saugumo reikalavimų sukurti Kalėdinį stebuklą. Gruodžio 19-22 dienomis organizacija „Būk geresnis“ kartu su verslo klubu BNI Nevėžis Pasvalio rajone išpildė vaikų svajonę pamatyti Kalėdų senelį ir įteikė per septynis šimtus dovanėlių.


Kalėdų senelio tralas sustoto prie visų norinčių, kurie atliko namų darbus.


Kalėdų senelis dar kitaip save prisistatė esąs lyg kurjeris. Prieš akciją buvo patalpinta registracija internete, o visi kurie norėjo, kad Kalėdinis stebuklas sustotų šeimos privalėjo pastatyti ryškų skiriamąjį ženklą, papuošti ir paruošti seneliui kėdę. Tai Kalėdų seneliui buvo signalas, kad šiuose namuose gyvenantys vaikai laukia Kalėdų senelio. Senelis vaikus džiugino saldžiomis dovanėlėmis, o šeimos galėjo saugiai seneliui pamojuoti pro langą, pasakyti eilėraštuką seneliui priėjus prie lango. Paklaustas Kalėdų senelis ar gerai girdėjo vaikų eilėraščius iškarto atsakė, kad jo klausos aparatai išmanūs ir girdi kiaurai langą, o jei ir nepavyko išgirsti puikiai sekėsi skaityti iš lūpų ir akcentavo, kad svarviausia yra saugumas, o stebuklo nesulaikys jokie langai.


Akcija ugdanti vaikų kūrybiškumą.

Vaikai taip pat turėjo puikią progą pademonstruoti savo kūrybiškumą - norintys gauti dovanėlę turėjo palikti seneliui piešinį. Nuostabus ir nepakartojamas jausmas žinoti, kiek daug vaikų tiki Kalėdiniu stebuklu.


Padovanojo šeimas vienijančią dovaną.

Organizacija „Būk geresnis” bendradarbiaudama su su partneriais į dovanų krepšelius įdėjo keksiukams kepti specialaus miltų mišinio ir pakvietė šeimas prisijungti į gėrio keksiuko akcijos. Šeimos yra kviečiamos kartu pasigaminti kalėdinius keksiukus, o gaminimo procesą ir pasiektą rezultatą pasidalinti socialiniuose tinkluose. Iniciatyvos sumanytojas pasidalino, kad tikisi jog ši akcija suartins šeimas, suteiks gerų emocijų, kurios juos lydės visą Kalėdinį laikotarpį. Dabar kaip niekada ypatingai svarbu kurti, veikti, užimti vaikus atliekant bendras kūrybines veiklas ir taip gerinti šeimos mikroklimatą, o ši akcija būtent ir suteikia tokią galimybę. Dovanėlę taip pat sudarė skanumynai, Kalėdinė atvirutė bei organizacijos lipdukas, kuris primins Kalėdų senelio tralo apsilankymo stebuklą.


Iniciatyva viršijo Kalėdų senelio lūkęsčius.

Paklaustas apie pasiruošimo darbus iniciatyvos autorius Arminas Vareika atsakė: “Jau iš anksto ruošėmės šiai akcijai, nes žinojome, kad šios Kalėdos bus kitokios, bet tai nereiškia, kad turime atsisakyti Kalėdinio stebuklo. Matant vaikų ir jų tėvelių emocijas atvykus Kalėdų seneliui buvo galima išspausti ašarą, o tą padarė ne vienas tėvelis ar mama, juk daugeliui tai buvo pirmas kartas matant Kalėdų senelį ir pirmasis išmoktas eilėraštis. Buvo liūdna, kad negalėjome aplankyti viso Pasvalio rajono vaikų ypač vienkiemių, bet tikime, kad šių metų patirtis mums leis augti ir ateinančiais metais aplankysime visą Pasvalio rajoną, o ateityje ir visos Lietuvos mažus miestelius. Norėjome, kad žmonės saugiai liktų namuose, sulauktų saugaus Kalėdinio stebuklo ir nesiveržtų į didmiesčius pasižiūrėti Kalėdinės akcijos ir turėti nesaugų kontaktą su besibučiuojančios žmonėmis, manau mums puikiai pavyko tą padaryti.


Suvienijo daugiau nei 25 Panevėžio apskrities verslus

Aplankytų miestelių skaičius išties įspūdingas - 15, kuriuose gyvena per 700 vaikų.

Iniciatyva suvienijo daugiau nei 25 skirtingus verslus, kurie neliko abejingi mažuose miesteliuose gyvenančioms šeimoms.


Vaikų eilėraščiai padeda patikėti šviesia ateitimi.

Paklaustas apie vaikų deklamuotus eilėraščius Kalėdų senelis teigia apsidžiaugęs jaunimo atliktais namų darbais ir išmoktais ketureiliais. Mėgstamiausių eilėraščių trejetuke vis dar yra eilėraščiai “Mano batai buvo du” ir “O tu seni raudonosi, ką tu man padovanosi”, bet vienas eilėraštis išties įsirėžė senelio galvoje: “Pasibaigs greit visos bėdos, nes už lango greit Kalėdos”. Kalėdų senelis ragina likti namuose ir saugiai sutikti šventes.

---

Kurkime stebuklus drauge, Jūsų parama mums padės ateities iniciatyvose.

Paramą pavedimu galite atlikti šais rekvizitais:

Gavėjas: VšĮ Būk geresnis

Sąskaita: LT097300010160904755

Paskirtis: PARAMA

---

Kviečiame skirti 1,2% GPM ne pelno siekiančiai organizacijai Būk geresnis! Ačiū Jums už Jūsų gerumą!









bottom of page